Tészta:
- 3 tojás,
- 4 evőkanál víz,
- 150g cukor,
- 1cs. csokis pudingpor,
- 60g liszt,
- 100g darált mandula,
- 3tk sütőpor,
+1db. marcipántömb,
Krém:
- 25dkg vaj,
- 3dl tej,
- 1cs. csokis pudingpor
- porcukor és kakaópor ízlés szerint
Elkészítés: A tojásokat a vízzel habosra verjük (kb 1 perc), aztán hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük (kb 2 perc). Beleszitáljuk a pudingporos, sütőporos lisztet és jól eldolgozzuk. Aztán beledolgozzuk a mandulát is és tortaformában megsütjük. (a tortaforma aljára sütőpapírt kell rakni) Kettévágjuk, formára igazítjuk és a kinyújtott marcipánnal bevonjuk.
Közben a másik pudingport 3dl tejjel felfőzzük és kihütjük. Kb 15 dkg vajat porcukorral és kakaóporral habosra keverünk bele keverjük a kihült pudingot. Ebből a krémből kenünk jócskán a marcipánra, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét. A maradék krémet a maradék habosra kevert vajhoz adjuk, porcukorral, kakóporral tovább turbozzuk és ezzel vonjuk be a tortát. (a második krém jóval kezelhetőbb és hütőben szépen megszilárdul a tortán), érdemes jó minőségű vajat és kakaóport használni, nagyon finom lesz akkor mindkét krém. A képen látható hajó két adagból készült, a szülinapitorta egy adagból.
kalózhajó-torta |
kerek szülinapi lovagtorta |